Do Create! Co-create! / Креирај! Ко-креирај!Youth Cultural Center, Skopje / Младински културен центар, Скопје 04-06.05.2017
ПРИЈАВА

СКОПЈЕ КРЕАТИВА 2017 / Do Create! Co-create! – ПОДДРЖАНИ ПРОЕКТИ

СКОПЈЕ КРЕАТИВА 2017 / Do Create! Co-create! – ПОДДРЖАНИ ПРОЕКТИ: 1. Изабела Новотни / Уметноста на кукленото мајсторство 2. Невена Тодоровска / Мулти-Фан-Акција 3. Драган Христов (ЛУДУС) / Експериментална унисекс колекција 4. НОВА / Создавај старо во ново 5. ХАЕМУС…

,,Инфо млади @ креативни” 2017

,,Инфо млади @ креативни” 2017

Проектот  ,,Инфо млади @ креативни,,  е под покровителство на Град Скопје, а во организација и реализација на ЈУ КЦ Александар Македонски во соработка со средните училишта во Град Скопје, а има за цел да ги интегрира знаењето и креативноста како…

ЈАВЕН ПОВИК Ckопје Креатива 2017

Јавната установа Конгресен центар „Александар Македонски“, врз основа на годишната програма за работа на институцијата за 2017 година, објавува: ЈАВЕН ПОВИК за поддршка и промоција на предлог проекти за реализација на Програмата за развој на креативните индустрии СКОПЈЕ КРЕАТИВА 2017…

Викенд издание на Скопје Креатива

Викенд издание на Скопје Креатива

Последниот и највозбудлив ден на Скопје Креатива донесе уште по величествени гости и незаборавни моменти. Утрото во 10 часот Фестивалот го отворија работилниците за деца, а веднаш потоа со свои работилници продолжија гостите од страна, најпрво Ана Лишч од Полска,…

Креативноста во Градот добива свој максимум

Креативноста во Градот добива свој максимум

Вториот фестивалски ден е зад нас. Програма богата со креативни содржини, различни по својата природа, интерес и публика. Долго најавуваните звучни имиња и гости од страна, настапија изминатиот ден на Фестивалот Скопје Kреатива 2016. Утрото Фестивалот го отвори Ренета Георгиева…

Скопје Креатива 2016 прес-конференција

Скопје Креатива 2016 прес-конференција

На денешната прес-конференција, којашто се одржа во Спортско рекреативниот  центар „Плаја Виста“, градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева, директорот на ЈУ „Конгресен центар Александар Македонски“, Вера Бошковска и Иван Мирковски, програмскиот организатор…

Програма

  5. СКОПЈЕ КРЕАТИВА, 09.06.2016-11.06.2016, Плаја Виста – Hub me with creativity ПРОГРАМА Вторник, 07.06.2016 12.00 – Прес-конференција (Плаја Виста) Четврток,  09.06.2016  20.00-21.00– Отворање на фестивалот Скопје креатива 2016 Изложби и презентации: Изложба/презентации на проект дизајни Hub me with creativity…

Музичка програма – Скопје Креатива 2016

Организаторите на Фестивалот секако не ја изоставија и забавата за гостите и посетителите, па редум обмислија и ќе реализираат музичка програма за сечиј вкус. За време на трите фестивалски денови на Скопје Креатива 2016, се потрудивме на присутните да им…