Изложба и доделување на награди по повод објавен стрип конкурс

Стрип Центар
Проект: Изложба и доделување на награди по повод објавен стрип конкурс на ниво на основни и средни училишта од Скопје

Стрипот како 9та уметност дава неискористени можности во сферата на економијата. Заради едукација на младите таленти коишто сакаат да се бават со стрип ќе се организира:

ИЗЛОЖБА И ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИ ПО ПОВОД ОБЈАВЕН СТРИП КОНКУРС НА НИВО НА ОСНОВНИ И СРЕДНИ УЧИЛИШТА ОД СКОПЈЕ

Во месец мај 2015 г беше објавен јавен повик основните и средни училишта од Скопје. Ќе се доделат 1, 2 и 3 награда како и награди за најдобро сценарио (за категорија стрип ) како и награда за најмасовно учество за школите.

ЕДУКАТИВНА ТРИБИНА ЗА ПРИМЕНА НА СТРИПОТ ВО ЕКОНОМИЈАТА (издаваштво, бизнис, културно наследство ислично…)
РАБОТИЛНИЦА ЗА СТРИП, РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА

После завршување на официјалниот дел ке се организира мала стрип работилница кадешто присутните ќе имаат можност да го искажат својот талент, под будното око на постарите автори и персоналот на СЦМ-Велес

_DSC0146 DSCN0044