Прокрастинирам, The day after everyday, Парадокс на времето

4

Видео и мултимедијално претставување на Архитектонскиот факултет во Скопје

Времетраење на филмовите: 53:31 (продукции 2013, 2014, 2015)

 

ПРОДУКЦИЈА: 2013

ПРОКРАСТИНИРАМ –  5 мин. 53сек/Сценарио:  Александра Азманова/Режија: Моника Јовановска/Продуцент: Љубица Донева/Монтажа: Сара Ацевска/Камера: Сара Ацевска/Асистент на камера: Јасна Стефановска/Тон мајстор: Елиф Хамзаи/Сценографија: Дона Мицковска/Актер: Александра Азманова/Музика: ViolentFemmes “BlisterintheSun”/Посебна благодарност до: Горјан Атанасов/ИНДЕКС БР.– времетраење 5 мин. 24 сек./Учествуваа: Далибор Димковски,Филип Додевски, Даме Јовановски, Доротеа Ѓорѓиевска, Златко Златимир Јовановски,  Милица Касапинова, Михајло Стојановски, Мила Марковска, Мартин Шишкин, Кристијан Тодоровски/Скопје 2014 – 2 мин. 46 сек./Режија: Андреа Бојковска/Продуцент:        Срѓана Манасиевска/Монтажа: Сара Неделковска, Глорија Спасовска/Камера: Владимир Петрушевски, Марта Ланг Спасовска/Костимограф: Маријана Спасиќ/Актери: Глорија Спасовска, Стефан Петрушевски/Музика: Маја Стојановска/ПЕРСПЕКТИВА – 5 мин. 19 сек./Продукција:             HDFilms/Сценарио: Александра Димитриевска/Режија: Александра Димитриевска, Виктор Николовски/Продуцент: Катерина Тодоровска/Монтажа: Моника Крстевска/Камера:     Виктор Николовски/Сценограф: Стефанија Алексиќ/ Костимограф: Кристина Ќипровска/Актери: Катерина Тодоровска, Столе Трендов , Јана Николовска, Ана Чулева, Зана Незири/Статисти: Моника Крстевска, Стефанија Алексиќ, Кристина Ќипровска/ДАЛАВЕРИТЕ НА КУПИДОН – 3 мин. 02 сек./Сценарио:            Констандина Ангеловска/Режија:      Констандина Ангеловска/Актери: Андријан Иванов ака. заљубениот, Ана Стојчевска акаљубовта, Кристина Радевска ака напната, Едита Винца ака НАСМЕАНАТА, Констандина Ангеловска ака ШЛАКАНИЦАТА, Изабела Цветковска ака АРТИСТОТ, Фјола Пустина ака РАЗОЧАРАНАТА, Виктор Крстевски Џуро ака КУПИДОН, Давид Ристевски ака РАКЕ ПУКЕ ПАКЕ ШЛАКЕ, Стефан Ангеловски ака ДРУГАРЧЕ/Музика: Едита Винца – “Чардаш”/Посебна благодарност до: Кирил Каракаш

ПРОДУКЦИЈА: 2014

THE DAY AFTER EVERYDAY – 7мин. 28 сек./Режија:МоникаТанушевска/Продуцент: Александар Кочовски/Монтажа:       Лилјана Јанкова, Александар Кочовски/Асист. на монтажа: Маја Ќосева, Оливера Стојановска/Камера:             Тијана Цоневска, Јана Каевска/Сценографија: Маја Ќосева, Марија Гелмановска/Костимограф: Тамара Крстевска/Скриптер: Ангела Чучкова/Актер:Ирина Цоневска/Статисти: Јана Каевска, Тијана Цоневска, Маја Ќосева, Лилјана Јанкова, Оливера Стојановска, Ангела Чучкова/ THE END – 1 мин. 54 сек./ БАНАНА ПРОДУКЦИЈА/Сценарио:Филип Илиев/Режија: Филип Илиев/Продуцент: Никола Павлевски/Монтажа: Бисера Макриевска, Маја Никова/Камера: Марио Николовски/Звук:Борјан Манев/Сценографија: Филип Илиев/АРХИТЕКТОНСКИ МАКИ–3 мин. 26 сек./Режија: Марија Ѓорѓиевска/Монтажа:             Елизабета Милоска, Климентина Плевнеш/Актери: Доротеа Петковска, Анета Димеска, Зоран Ефтимов, Елизабета Милоска, Климентина Плевнеш, Музика: Стенли Кјубрик, Нина Симон, Џејмс Браун, Вангелис

ПРОДУКЦИЈА: 2015  

ПАРАДОКСОТ НА ВРЕМЕТО – 5 мин. 53 сек./Режија: Андреа Манев/Продуцент: Антониа Ампова/Монтажа: Андреа Манев, Никола Ѓурчиноски/Камера: Цветан Тунтевски, Драгољуб Трајковски, Актер:Антониа Ампова, Ивана Бојковиќ, Мартина Блажевска, Соња Коковиќ, Анастасија Илиевска, Кристина Николовска/САТИРА –1 мин. 56 сек. + 19 сек одјавна шпица – 2 мин 15 сек. (5 мин. 15 сек.)/Тим:Борјан Алексов, Моника Коџабашиева, Весна Ристовска, Јулија Саздовска, Викторија Тошевска, Мери Јованчева, Емилија Марковска, ЈованаГригорова, Мартина Марковска, Иле Станоев, Бојана Манева/Walking dead Architects – 3 мин./Продуцент: Вјоса Сараќини/Монтажа: Стефанија Соколовиќ/Снимател:Томаида Димитровска, Албана Саити/Учествуваа: Теута Бајрами, Суљо Верон, Стефанија Соколовиќ, Ангела Петковска, Тамара Радинска, Мартин Перчинков, Вјоса Сараќини,Томаида Димитровска, Албана Саити, Егзона Исуфи, Саит Садику/CLOCKWORK – 2 мин. 41 сек./Сценарио:    Христина Мијалчева/Продуцент: Александар Ѓоргиев/Монтажа: Трајче Митев/Сниматели: Денис Садулов, Андреј Шиндев, Фотографија: Андреа Глигуроска, Актери: Маријана Ковачки, Томе Димитриески, Виктор Лазаревски, Александар Јанакиевски/Музика: Трајче Митев/9-13 – 4 мин. 30 сек./Режија: Даниела Матеска/Продуцент: Александра Младеновска/Монтажа: Томи Стојановиќ/Камера: Томи Стојановиќ/Тон мајстор: Менче Мешкова/Сценограф: Љубица Мицевска/Костимограф: Ива Алексовска/Светло: Ина Лукан/Шминка:Ружица Минова/Реквизити: Елена Арсова/Актери:Сара Божин, Томи Стојановиќ/Музика: Томи Стојановиќ, The Piano Thief, Carmina Burana – O Fortuna