Црната аурора

4-Crnata-Aurora-avtor-Vladimir-Blagojevikj 4-Strip-Crnata-aurora-cover

Владимир Благојевиќ, цртеж, Ивица Дукоски, текст. На Скопје Креатива со гордост го претставуваме пилот-изданието од стрип-серијалот „Црната аурора“. Нашата приказна започнува во моментот кога над Скопје се појавува темен облак од ѕвездена прашина. Никој нема објаснение за овој феномен („Црна дупка? НЛО? Порта кон пеколот?“), освен Ален Корбин кој се плаши дека Црната аурора е само почеток на нешто многу (многу!) поголемо.
www.theblackaurora.com