BIZARRE

0 1 2

BIZARRE (накит – обетки, брошеви, прстени, синџирчиња од полимерна глина и епоксидна смола). Авторки: Емилија Миткоска (инженер по дрвна индустрија), Ивана Секулоска (студент на Факултетот за ликовни уметности/УКИМ). Колаборативна изработка на современ накит, интерпретација на гротескни и атипични графики и илустрации, практична примена на графиката и нејзина интерпретација во парчиња современ накит.