Архива 2013

Листа на настапи:

Перформер: Летечки Пекинезери Резиме на проектот: Летечки Пекинезери е џез состав со главна цел да создава нова свинг музика. Нивната музичка борба е насочена кон уништување на стереотипот дека џезот е интелектуална музика што не може секој да ја разбере.…

Листа на работилници

Работилница: Работилница за изработка на АНИМИРАН ФИЛМ Ментор: Вук Митевски Резиме на проектот: Во работилницата ќе можат да се научат основите на „cut-out“ анимацијата и цртана анимација. Учесниците во оваа работилница ќе мора да бидат активен дел во создавањето на кратка…

Листа на изложби

Изложувач: Наслов на проектот: Освојувањата на Александар Македонски Резиме на проектот: „Освојувањата на Александар Македонски“ – компјутерска игра (СКОПЈЕ КРЕАТИВА) Компјутерската игра претставува прв оригинален македонски креативен производ, создаван од млади македонски креативци од областа на компјутерскиот дизајн и компјутерскиот…