Предавања

Франк Зиренберг

iF Меѓународен Дизајн Форум GmbH (Директор на проектот iF Награда за Дизајн/Менаџер на претставништва/ Менаџер за меѓународни односи) Г- дин Франк Зиренберг ќе го претстави iF Меѓународниот Дизајн Форум, неговата 64-годишна историја, како и нивните бројни активности, посветени на поддршката кон…

Микал Пиерниковски

Предавање за програмата и проектите на Лоџ Дизајн Фестивал, Полска Микал Пиерниковски, Директор на Лоџ Дизајн Фестивал. Ентузијаст за урбани активности и дизајн. Организатор и ко-организатор на бројни проекти од областа на креативните индустрии, вклучувајќи ги: Ad Days Адвертајзинг Фестивал,…

Дорина Арапи

Дизајн помеѓу вакуум и енергија (Случајот со Универзитетот  ПОЛИС  од Тирана, Албанија) Барања за естетска теорија за уредување на град како Тирана; чудесни слики од Тирана во реален бетон. Следејќи ги теориите на социолозите, можеме ли да кажеме дека односите…