Галерија 2014

Вива Мамас

Вива Мамас

Во рамките на фестивалот, беа промовирани и наградените идејни решенија на компанијата „ВИВА“, „МАМАС“ и „ПАКОМАК“, кои во соработка со платформата „СКОПЈЕ КРЕАТИВА“ упатија повик до сите креативци за создавање нови брендови за нивните компании.

SK2G

SK2G

Првата бесплатна мобилна туристичка апликација Нашиот град ја доби првата бесплатна туристичка апликација насловена „SК2GO“, изработена од македонската компанија „Intelligent Network Solution“. Оваа андроид апликација, работена според најсовремените компјутерски технологии, со сигурност им го олеснува престојот на туристите на нашиот…

Работилници

Работилници

Во рамките на проектот Скопје Креатива 2014 беа одржани работилници во времетраење од неколку месеци, наменети за учениците од основните и средните училишта, предовдени од „ДОМИНО-културно јадро“, ликовните уметнички Петра Јовановска, Маријета Сидовски, како и одличните дизајнерски решенија на студентите…

Планета Ерида

Планета Ерида

Првата картонска друштвена игра Насловена „ПЛАНЕТАТА ЕРИДА“, во реализација на „СОЛАРИС ПРОДУКЦИЈА“, а во соработка со Машнскиот факултет, Природно математичкиот факултет од Скопје и Колеџот за графички дизајн при СЕМОС. Станува збор за прва т.н. board game, т.е. игра, со…

Светлосно тела на „ЕССОС ЛАЈТ“

Светлосно тела на „ЕССОС ЛАЈТ“

Работилница за креативни лустери работени по најсовремена технологија МЕНТОР: Јосип Дојчиновски од компанијата „Ессос лајт“ ЦЕЛ: Изработка на лустери за продажба и краен производ лустер со дијаметар 31 цм. Меѓу учесниците на Скопје Креатива 2014 е и мултимедијалниот уметник Вук…