МЕЃУНАРОДНА ЕДУКАТИВНА ПРОГРАМА

Геерт Де Таеје

Геерт Де Таеје

Геерт Де Таеје (фотограф). Геерт де Таеје е креативен и повеќестран фотограф кој живее и работи во Брисел, фотографира  маркетинг кампањи, портрети, пејзажи, уметнички слики и слики инспирирани од филм. Ваквата разноликост во работата на овој млад фотограф е карактеристична…

Иван Бркљач

Иван Бркљач

Иван Бркљач, креативен менаџер и основач на Мокринска Куќа, Мокрин, Србија; менаџер е на програмата поддржана од Традуки, Германија, Писатели во резиденција,  Мокрин; поседува лиценца за TED`x Мокрин… и е една харизматична и талентирана личност која промовира, спојува и креира.…

ПРОЦЕС (Биљана и Братислав Бранковиќ – архитекти). ПРОЦЕС/Биографија

ПРОЦЕС (Биљана и Братислав Бранковиќ – архитекти). ПРОЦЕС/Биографија

ПРОЦЕС (Биљана и Братислав Бранковиќ – архитекти). ПРОЦЕС/Биографија – Нов, смел бренд на дизајнерски играчки и разиграни едукативни алатки, со архитектонски „твист“. Дизајнирани од архитекти за мали и големи деца. Предавање: АрхиПЛЕЈ Патување – од алатки во работилница до дизајнерски…

Ралф Ѓони

Ралф Ѓони

Ралф Ѓони, Извршен директор на ФУТУР Паблик Аферс. Ралф Ѓони е човек кој има обемно меѓународно искуство, работејќи во областа на ПР и јавните дејности од 2000 година, во држави како Обединетото Кралство, САД и Балканот, а може да се…

Тамара Николич Џерич

Тамара Николич Џерич

Тамара Николич Џерич, куратор-културен антрополог, основач на КОВОРКИНГ РОВИЊ, ФАРО11 Креативни индустрии, професионален соработник. Тамара Николич Џерич (1983) поседува дипломи од областа на етнологијата/културна антропологија и индологија/ориентални студии. Од 2008 година, таа работи како куратор во Етнолошкиот Музеј во Истра.…