МУЗИЧКА ПРОГРАМА

AUX 88

AUX 88

AUX 88 е електрогрупа од Мичиген, САД, a членови на групата се Том Том (Томи Хамилтон) и Кит Такер (DJ K1). Групата за прв пат е основана во 1985 година, под името RX-7, а потоа групата формира уште еден проект…

Ерик Фокс

Ерик Фокс

Ерик Фокс (Кирил Зарлинов), ди-џеј, роден 1971. Тој е музички уредник и водител во Радио Антена 5 од 1994 година. Поранешен член на групата Зијан, и двапати е добитник на Златна Бубамара за најдобра радио емисија. Учесник е на повеќе…

Мирко Попов

Мирко Попов

Мирко Попов (музичар). Тој купува плочи и внимава на музиката уште од ниските одделенија на основно училиште, што логично резултира со првите роденденски ди-џеј сетови во раните 80-ти. Има остварено повеќе улоги во театарски претстави, како и на филм. Има…

Виолета Качакова

Виолета Качакова

Виолета Качакова (ди-џеј). Водена од нејзината опсесија со музиката, добриот вкус и единаесетгодишното искуство во Канал 103, Виолета Качакова ја започнува својата клупска приказна во 2012. Како ди-џеј и член на ПМГ Рекордингс настапува во скопски локали и клубови со…

Мелани Дигит

Мелани Дигит

Мелани Дигит (ди-џеј). Како ди-џеј е активна неколку години на македонската сцена претставувајќи различни стилови на електронска музика. Поради широкиот дијапазон на музички стилови со кои е поткована периодично низ годините, не се карактеризира во еден жанровски сегмент, но сепак…