Новости

Викенд издание на Скопје Креатива

Викенд издание на Скопје Креатива

Последниот и највозбудлив ден на Скопје Креатива донесе уште по величествени гости и незаборавни моменти. Утрото во 10 часот Фестивалот го отворија работилниците за деца, а веднаш потоа со свои работилници продолжија гостите од страна, најпрво Ана Лишч од Полска,…

Креативноста во Градот добива свој максимум

Креативноста во Градот добива свој максимум

Вториот фестивалски ден е зад нас. Програма богата со креативни содржини, различни по својата природа, интерес и публика. Долго најавуваните звучни имиња и гости од страна, настапија изминатиот ден на Фестивалот Скопје Kреатива 2016. Утрото Фестивалот го отвори Ренета Георгиева…