SoShi Accessories – накит

SoShi Accessories се рачни изработки на накит, создадени од ткаенини, тантела, копчиња и разни материјали кои претставуваат моментална инспирација за новото парче. Креативениот концепт на накитот го формираат весели и изразити бои, играта со материјали, дизајнот и модерниот винтиџ стил.…

Фигура – 3Д принтан уникатен накит

Фигура е првиот македонски бренд за 3D принтан уникатен накит, кој ја доближува модерната технологија до љубителите на модните додатоци. Инспирацијата за накитот се роди како желба за создавање нешто ново и уникатно, кое го нема досега на нашиот пазар, а…

Ani Jewelry Designs – Уметничко везење монистри на платно, еко кожа или кожа

Ani Jewelry Designs Bead Embroidery Art – Уметничко везење монистри на платно, еко кожа или кожа. Ова е техника која е употребувана многу одамна и со различни цели, за означување симболи, заштита од злото и естетски причини. Дизајнирањето накит со оваа техника овозможува…

Фабрика 13

Се занимавам со дизајнирање и изработка на модни додатоци од текстил под името Фабрика 13.  Досега имам изработувано повеќе  модели на чанти, детски ранчиња, паричници, футроли за очила, моливи, козметика, мобилни телефони итн. Се трудам одвреме навреме да вметнувам по…

Емилија Серафимовска – накит

  Инспирацијата за накитот е рециклирање. Од различни видови материјал кои се остатоци и неупотребливи сами по себе, во комбинација со перли и монистри да се изработи парче накит со уникатен дизајн. Марамите многу ги  ценам како моден додаток па…

Bulberry – накит

Bulberry се стреми кон урбан дизајн на накит со чувство за детал и поетски елементи кои се преплетуваат низ неконвенционалните идеи за асиметрични обетки, апстрактни форми, до брошеви кои се знак, порака. Понекогаш кога многу се сонува, тоа изгледа како…

Владимир Благоевиќ – накит

Владимир Благојевиќ е дипломиран етнолог. Со сликање, цртање, моделирање и дизајнирање накит се занимаваод 2010 год. На 29 декември 2012 год. мала продажна изложба од 13 цртежи во Старата чаршија во локалот „Калдрма ракија бар“. На 10 јуни 2014 заедничка…

Ива Зорко – филигран и икони

Ивана Кунгуловска – Зорко  е родена во Белград, Србија, каде што завршува средно школо за дизајн, насока – индустриски дизајн и ентериер,  а потоа се запишува на Академија за уметност и конзервација, насока-  штафелајна слика и иконопис, каде завршува две…

Eisi&aini design – модни додатоци

Пролетно освежување од Eisi&aini design дизајн. Рачно сликаните торби од колекцијата BOTANY  се полни со боја. Понесете магнолија. Ова дрвце со прекрасни цветови нека биде дел од вашата гардероба, или изберете јасмин, плумбаго, романтично и свежо. Во оваа колекција преовладуваат…