Меѓународни

Mirela Murič (Словенија) – моден дизајн

Млада модна дизајнерка која работи под името Mirela Murič. Во времето на своето создавање и напорна работа Mirela Murič  има учествувано во многу модни списанија, изложби и настани, како што се Хајмтекстил (Heimtextil) Франкфурт, 2RE Словенија, БАФЕ Белград… Има авангарден…

Maša Jurgelj (Словенија) – моден дизајн

  Maša Jurgelj  дизајнира под брендот Уникат (unique). Одржливиот дизајн, поигрувањето со детали, текстури и бои се нејзиниот најголем предизвик. Дизајнирано носливи и удобни парчиња, но, сепак, забележливи во модата.  

Ivana Janjić (Хрватска) – моден дизајн

Својот дизајнерски стил би го опишала како комбинација на авангардниот и минималистичкиот стил. Во своите креации најчесто ги користам црната и белата боја бидејќи мислам дека тие две бои најдобро ме опишуваат мене и мојот дизајн. Едноставните креации секогаш сакам…

Nekka Nekka (Словенија) – моден дизајн

Nekka Nekka е создадена во 2013 година од страна на Almina Durakovic, дипломиранa нa Факултетoт за дизајн во Љубљана. Комбинацијата на мода, внатрешен и графички дизајн ѝ даваат спектар на знаење кои ѝ овозможува да ја искористи страста во производите,…