Mеѓународни

Нина Смогавац

Рачно изработено, архитектура, Франк Гери, најтешкото и најлесното се неколку зборови со кои може да се опише овој проект. Инспирацијата на авторот за материјалот кој исто така го има создадено, била најлесната архитектура која луѓето и животните ја применуваат –…

Даниел Катона

Даниел Катона, моден дизајнер од Панчево, Србија, роден 20ти јули, 1989. На модната сцена за првпат се појавува во улога на модел во 2012, каде работи за “Fashion Week” во Србија, фотографиран е за неколку магазини, а во 2015 почнува…

Теја Јеглич

Млада модна дизајнерка кој работи под иметоTejaJeglichDesign. По завршеното средно училиште за дизајн и фотографија продолжува на Факултетот за дизајн во Љубљана. За време на студиите, таа одлучува да оди на размена во Англија на Училиштето Лидс колеџ за уметност,…

Лара Бернот

Бернот Лара, млада авангардна модна дизајнерка на облека и модни додатоци, дизајнира под брендот larabernot. По завршувањето на средното училиште уметност , се запишува на Факултетот за дизајн, каде што во моментов ја завршува дипломската работа . Естетика, проектирање, производство…

БАФЕ

Балканската уметност, моден настан – алтернативен уметнички настан Бафе со идеја за промовирање на регионалната модна сцена и обезбедување можност на младите, недоволно афирмирани дизајнери да го покажат својот талент на пошироката публика. Бафе е мулти-дневен настан, на кој секојдневно…