СООПШТЕНИЈА

Ве известуваме дека повторно го закажуваме омилениот урбан…

Почитувани,   Ве известуваме дека повторно го закажуваме омилениот урбан културен настан „Скопје креатива 2017“ (4-6 мај, МКЦ). Град Скопје, Конгресен центар Александар Македонски и нашите досегашни и нови соработници и оваа година забрзано работат на подготовките на шестото и…

Град Скопје од пред неколку години е официјален член…

Почитувани, Град Скопје од пред неколку години е официјален член на мрежата на креативни градови „Les Rencontres“, кои работат на развивање на секторот на креативни индустрии, а фестивалот „Скопје креатива 2017“ во организација на Град Скопје и Конгресен центар Александар…

На 4 мај во МКЦ, на отворањето на шестото…

Почитувани, На 4 мај во МКЦ, на отворањето на шестото издание на фестивалот „Скопје креатива 2017,  не` очекува ексклузивен џез концерт со „Imaginary Folklore“, претходно познати како „Por Ché Ne Trio“, космополитски микс од три силни музички карактери, секој од…

Скопје Креатива 2017 и оваа година ќе ја оправда улогата…

Почитувани, Фестивалот за креативни индустрии „Скопје Креатива 2017“ и оваа година ќе ја оправда  улогата на проект што нуди поинаква приказна, ги поддржува и промовира уметниците и дизјанерите што работат во Македонија, но и секоја година носи звучни имиња од…