Uncategorised

НОВА

НОВА

НОВА – Меѓународно училиште, Скопје. Ликовна презентација на ученички дела–Создавај старо во ново (2 дел) / Бојата како ликовен израз. Рециклирање и декорирање на стари дрвени  столици.  Ментор: д-р Марјана Костојчиноска Узунчева и учениците од НОВА како автори и изведувачи.

Skopje Kreativa 2016

Skopje Kreativa 2016

Петтото издание на Фестивалот Скопје креатива 2016 под мотото „Hub me with creativity“ ќе се оддржи од 09 до 11 јуни на Плаја Виста. Поготвени се одлични содржини со голем број на учесници, изложби, предавачи, работилници, проекции и многу креативност.…

The Art of Materialisation

Уметност на материјализирање Ќе демонстрирам како да се материјализираат јазикот, мерките и пропорциите. Хајдулф Гернгрос е роден во 1939, во Котшах, Каринтија. Тој живее и работи во Виена, во 1958 год. стекнува искуство на столар, на Феркшулхајм Фелбртал, Од 1958-64…

Скопје Креатива 2015 Скопје – мојот град!

Нов креативен бран во градот Фестивал за креативни индустрии – Скопје Креатива 2015 Скопје – мојот град! (Скопје, 15 септември, 2015г.) На денешната прес конференција која се одржа на Плаја Виста беше најавено отворањето на четвртиот Фестивал за креативни индустрии…

Покана за прес конференција

Почитувани, Ве покануваме на прес конференција која ќе се одржи на Плаја Виста (веднаш до лизгалиштето Кале) на 15 септември (вторник) со почеток во 11:00 часот. Повод за оваа прес конференција е 4-то издание на Фестивалот за креативни индустрии –…

СКОПЈЕ КРЕАТИВА РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ПОРТФОЛИЈА

Плаја Виста, 19 септември 2015, 11:00 часот комисија: проф. Д-р Борут Вилд (Србија) Марко Миладиновиќ/АРМАДА/ Словенија Доц. М-р Лазе Трипков За време на Скопје Креатива ќе се оддржи и презентацискиот дел на разгледување на портфолија на неколку кандидати кои ќе…

Скопје креатива 2015

Скопје креатива 2015

Нов креативен бран во градот Фестивал за креативни индустрии – Скопје Креатива 2015 Отворање на есенската културна сезона со голем број активности под мотото Скопје – мојот град! (Скопје, 1 јули, 2015г.) На денешната прес конференција која се одржа во…

Борут Вилд

Борут Вилд Држава: Србија Борут Вилд е графички дизајнер роден 1954та година во Мурска Собота. Дипломирал на Катедрата за графика при факултетот за применети уметности и дизајн во Белград, 1979та година. Добитник е на многу значајни награди и признанија. Во…

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ПРОЕКТОТ СКОПЈЕ КРЕАТИВА – Фестивал за Креативни Индустрии

Почитувани, Проект-платформата за развој на креативните индустрии „СКОПЈЕ КРЕАТИВА“ објавува јавен повик за учество во проектот Фестивалот на Креативни Индустрии – „Скопје Креатива“ 2015 кој ќе се одржи од 16-20 септември 2015 со локација во Плаја Виста, Скопје. Скопје Креатива е проект под…

Соопштение

за третото издание на фестивалот за креативни индустрии „СКОПЈЕ КРЕАТИВА“ 2014 На 21 ноемвр 2014, во Универзална сала, се одржа третото издание на фестивалот за креативни индустрии „Скопје креатива“ во организација и реализација на Универзална сала, што е дел од…

ЈАВЕН ПОВИК за Учество на фестивалската програма на „СКОПЈЕ КРЕАТИВА“ 2015

Ј.У. КОНГРЕСЕН ЦЕНТАР „АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ“ – СКОПЈЕ и Проект-платформата за развој на креативните индустрии „СКОПЈЕ КРЕАТИВА“ Објавува ЈАВЕН ПОВИК За Учество на фестивалската програма 2015 УСЛОВИ На повикот може да учествуваат сите физички лица и/или правни лица. Се поттикнува учеството на…