ВИДЕО ФИЛМСКИ ПРОЕКТИ

КУКАЧОТ

КУКАЧОТ

КУКАЧОТ (работилница и краткометражен игран филм). Автори: Загорка Поп-Антоска Андовска (сценарио/режија/ментор), Владимир Димоски (директор на фотографија/ментор). Сведоци сме дека „булингот“ е честа и многу опасна општествена појава која кај децата предизвикува трауми преку таканаречено врсничко насилство. Работилницата, како и филмскиот…

Ја сакаш ли Македонија/Ти си Македонија

Ја сакаш ли Македонија/Ти си Македонија

Ја сакаш ли Македонија/Ти си Македонија, eдукативно еко-видео за подигање на свеста и креативноста кај луѓето. Автори: Никола Стојковски (наставник по македонски јазик, ООУ„ Страшо Пинџур“ Скопје), Александар Кондиќ (Фотостудио „Тихо“ Скопје), Дарко Мицевски (монтажа), драмска секција –  ученици: Ивона…